Ingredience: | |||||
nerozválené listové těsto | 1 balení | vejce | 4 ks | sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | dle chuti | kvalitní šunka s velkým podílem masa | dle potřeby | čerstvě nasekaná petrželka | dle chuti |
máslo | dle potřeby | žampiony nakrájené na plátky | cca 5 ks | cherry rajčata | dle potřeby |
nahrubo nastrouhaný čedar | dle potřeby |
Tenhle recept mi padl do oka hned, jak jsem ho uviděla v nějakém vydání Albert magazínu, prostě ideální nedělí slaná snídaně na vidličku, taková vajíčka se šunkou a sýrem trochu jinak. Vypadají luxusně a i tak chutnají. Jsou rychlé a jednoduché takže co chtít víc než je ochutnat?
Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C a listové těsto rozválíme, ideální je trošku silnější než jsme zvyklé na štrúdl a nakrájíme na 4 stejně velké obdélníky nebo jaké tvary chcete, rozhodně se s tím nějak netrapte, stejně jako já. U jednotlivých kousků lehce přehrneme strany dovnitř, abychom tím vytvořily trochu okraje. A dáme péct do trouby na plech vyložený pečícím papírem lehce dozlatova.
Mezitím si opečeme dozlatova na másle žampiony, pěkně zprudka a nakonec je dokonale dochutíme solí a pořádně opepříme, jsou ideální trochu pálivé. V tuto chvíli bychom měli mít upečené těsto, které vyndáme z trouby, středy trochu splácneme lžící a navrstvíme na ně kousky šunky, cherry rajčátek, žampiony a rozklepneme na ně vajíčko. Vše posypeme petrželkou, osolíme a opepříme. Navrch nastrouháme trochu sýra a dáme do trouby na pár minut, dokud vajíčko nebude mít konzistenci, jakou si přejete. Poté už jen servírujeme, je nutné podávat ještě teplé.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI