Slané muffiny s česnekovými výhonky zpět

Ingredience:
hladká mouka250 gvejce2 ksprášek do pečiva2 lžičky
rozpuštěné máslo50 gsůl1 lžičkapepř1 lžička
kyška200 mlementál nastrouhaný nahrubo100 gdomácí slanina nakrájená na kostičky100 g
nasekaný libeček snítkačesnekové výhonky nakrájené na malé kouskycca 10 ks
hladká mouka 250 g, vejce 2 ks, prášek do pečiva 2 lžičky, rozpuštěné máslo 50 g, sůl 1 lžička, pepř 1 lžička, kyška 200 ml, ementál nastrouhaný nahrubo 100 g, domácí slanina nakrájená na kostičky 100 g, nasekaný libeček snítka, česnekové výhonky nakrájené na malé kousky cca 10 ks

Příprava

O česnekových výhoncích jsem vám už na rendlíku psala, takže víte, o co jde a pár tipů na jejich použití už znáte. Teď je ta pravá sezóna a čas, kdy si je můžete koupit na trzích, nebo natrhat na zahrádce. Mají široké využití a já jsem je tentokrát použila do slaných muffinů. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte je také.

Rozmíchejte vejce s máslem a kyškou. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, solí a pepřem. Pak obě misky smíchejte dohromady a přidejte ostatní ingredience a opatrně znovu zamíchejte. Dejte do forem na muffiny a pečte v troubě rozehřáté na 180°C asi 30 minut. Před dopečením ještě zkontrolujte, jsou-li opravdu dopečené špejlí. Uděláte to tak, že špejli do muffinu zapíchnete a po vytažení špejle zůstane čistá.

Podávejte ještě vlažné. Po vychladnutí můžete muffiny znovu prohřát před podáváním v troubě nebo mikrovlnce, ale jsou dobré i studené.

2016-06-10 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
13
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI