Ingredience: | |||||
hladká mouka | 250 g | vejce | 2 ks | prášek do pečiva | 2 lžičky |
rozpuštěné máslo | 50 g | sůl | 1 lžička | pepř | 1 lžička |
kyška | 200 ml | ementál nastrouhaný nahrubo | 100 g | domácí slanina nakrájená na kostičky | 100 g |
nasekaný libeček | snítka | česnekové výhonky nakrájené na malé kousky | cca 10 ks |
O česnekových výhoncích jsem vám už na rendlíku psala, takže víte, o co jde a pár tipů na jejich použití už znáte. Teď je ta pravá sezóna a čas, kdy si je můžete koupit na trzích, nebo natrhat na zahrádce. Mají široké využití a já jsem je tentokrát použila do slaných muffinů. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte je také.
Rozmíchejte vejce s máslem a kyškou. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, solí a pepřem. Pak obě misky smíchejte dohromady a přidejte ostatní ingredience a opatrně znovu zamíchejte. Dejte do forem na muffiny a pečte v troubě rozehřáté na 180°C asi 30 minut. Před dopečením ještě zkontrolujte, jsou-li opravdu dopečené špejlí. Uděláte to tak, že špejli do muffinu zapíchnete a po vytažení špejle zůstane čistá.
Podávejte ještě vlažné. Po vychladnutí můžete muffiny znovu prohřát před podáváním v troubě nebo mikrovlnce, ale jsou dobré i studené.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI