Rajčata: | |||||
velká masitá rajčata | 4 ks | extra olivový olej | dle potřeby | čerstvý nebo sušený tymián | dle chuti |
česnek, posekaný nahrubo | 2 stroužky | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Domácí chilli majonéza: | |||||
jemný olivový olej | 250 ml | vejce | 3 ks | citron - šťáva (přidáváme raději postupně) | 1 ks |
prolisovaný česnek | 1 stroužek | dijonská hořčice | 1 lžíce | mletá uzená paprika | 1/2 lžičky |
sladká mletá paprika | 1/2 lžičky | chilli drcené sušené papričky | 1/2 lžičky | krupicový cukr | 1 lžíce |
mořská sůl | 1 lžička | ||||
Dokončení: | |||||
světlý chléb, na tenčí plátky a na sucho opečený | dle potřeby | kvalitní libová slanina, opečená dozlatova | 250 g | polníček | dle chuti |
rukola | dle chuti |
Tohle je absolutní dobrota, je to šíleně kalorické, ale hříšně dobré. A vaši miláčci vám za tuhle dobrotu budou doslova líbat ruce! Za prvé, který chlap by nemiloval slaninu a za druhé domácí chilli majonézu? No úžasná kombinace. Suroviny jsou psané pro dvě osoby.
Rajčata
Tyto rajčátka si doslova zamilujete, jejich příprava je sice časově náročná, ale stojí za to být trpělivý. Troubu si předehřejeme na 160°C a plech vyložíme pečícím papírem. Rajčata nakrájíme na plátky a poklademe na plech. Posypeme lehounce solí, pepřem, tymiánem, nasekaným česnekem a zakapeme lehce olivovým olejem. Dáme do trouby péct bez obracení cca 40 - 45 minut. Krásně zesládnou, zkoncentrují chuť a budou měkoučká a chuťově podobná sušeným.
Domácí chilli majonéza
Do mixéru dáme kromě oleje všechny suroviny a umixujeme dohladka. Poté postupně po maličkých částech přidáváme olej. Vždy trošku a pořádně promixujeme, tímto pomalým postupem dosáhneme krásně hladké a husté konzistence. Výsledná majonéza má být trochu pálivá, s jemným nádechem sladkosti a hořčice. Při tomto množství vám zbude i do zásoby, pokud tedy chcete jen na recept, použijte polovinu surovin.
Dokončení
Když máme všechno nachystané, rajčátka hotová a mírně vychladlá, nezbývá než sendvič dát dohromady. Na plátek chleba rozetřeme tenčí vrstvu majonézy, poklademe rajčátky, rukolou, polníčkem, slaninou a navrch opět chléb namazaný majonézou. Nyní už jen podáváme. Doporučuji s dobře vychlazeným pivem a ještě aby byla slanina i rajčata vlažná, tak si sendvič vychutnáte nejlépe.
Dobrou chuť
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI