Slaný koláč s česnekovým tvarohem, šunkou, žampiony a tymiánem zpět

Ingredience:
kvalitní listové těsto250 gtučný tvaroh ve vaničce250 gčesnek1 stroužek
střední žampiony5 ksmenší červená cibule1 ksšunka4 plátky
sůl dle chutipepř špetkaolivový olej trochu
tymián hrst
kvalitní listové těsto 250 g, tučný tvaroh ve vaničce 250 g, česnek 1 stroužek, střední žampiony 5 ks, menší červená cibule 1 ks, šunka 4 plátky, sůl dle chuti, pepř špetka, olivový olej trochu, tymián hrst

Příprava

Moc dobře to určitě všichni znáte. Má k Vám přijít návštěva a musíte vymyslet, čím ji pohostíte. Chlebíčky jsou sice fajn, ale přece jen už je to klasika, která nikoho neohromí. Šneci z listového těsta nebo pizza závin, slané rohlíčky, slané muffiny… To všechno už je ohrané.

Na tyto slané koláče jsem přišla docela náhodou. Chtěla jsem udělat quiche, ale nechtělo se mi dělat těsto a doma jsem měla kvalitní listové těsto z farmářské prodejny Náš Grunt, tak jsem použila to. A musím se přiznat, že mi to chutnalo o hodně víc než originální křehké těsto na quiche. Nicméně přece jen náplň do quiche (čedar či jiný tučný sýr, smetana, žloutky) už je docela kalorická záležitost a tak jsem právě tuto možnost vynechala. Místo toho jsem vytvořila dvě super náplně, s kterýma určitě neuděláte chybu a na příští párty budete za hvězdu. 

1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2. Do tvarohu prolisujte česnek, přidejte sůl a pepř a promíchejte.

3. Žampiony nakrájejte na plátky, cibuli na půlkolečka.

4. Listové těsto rozválejte do kruhu.

5. Pod těsto vložte formu na koláč, budˇvyloženou pečícím papírem nebo vymazanozu tukem a vysypanou moukou a těsto do ni důkladně vtiskněte. Pokud listové těsto přesahuje kraje, tak jej odkrojte.

6. Těsto potřete ochuceným tvarohem.

7. Na tvaroh naskládejte půlkolečka cibule, šunku a žampiony.

8. Nakonec náplň trochu zakápněte olivovým olejem.

9. Dejte péct do trouby na 30 minut.

10. Tymián nasekejte nadrobno.

11. Po 30 minutách koláč posypte tymiánem a pečte další tři minuty.

12. Po upečení nechte koláč vychladnout a můžete podávat.

2015-05-07 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI