Slaný koláč s cuketou, chřestem a medvědím česnekem zpět

Těsto:
bílý jogurt150 gšpaldová mouka (200 g typ 1050 + 50 g celozrnné)250 gcelké vejce1 ks
olivový olej1 lžíceprášek do pečiva1 lžičkasůl dle chuti
Náplň:
smetanový sýr100 gcottage sýr100 gbílý jogurt2 lžíce
cuketa150 gchřest100 gkukuřice50 g
medvědí česnek5 - 6 listůmozzarella110 gsůl dle chuti
pepř dle chutiolivový olej dle potřeby
bílý jogurt 150 g, špaldová mouka (200 g typ 1050 + 50 g celozrnné) 250 g, celké vejce 1 ks, olivový olej 1 lžíce, prášek do pečiva 1 lžička, sůl dle chuti, smetanový sýr 100 g, cottage sýr 100 g, bílý jogurt 2 lžíce, cuketa 150 g, chřest 100 g, kukuřice 50 g, medvědí česnek 5 - 6 listů, mozzarella 110 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olivový olej dle potřeby

Příprava

Je bez pochyb, že je sezóna medvědího česneku a chřestu. Obě tyto suroviny se u mě v kuchyni teprve zabydlují. Ale nebyl důvod, proč ne opomíjet. Takže jsem se rozhodla obě tyto surovin využít při přípravě slaného koláče. Základem bylo upravené těsto na pizzu a ohledně náplně jsem se nechala inspirovat. Stačilo málo a z původního receptu toho moc nezbylo a vznikla tato skvělá odlehčená variace na pizzu, tedy v mém podání slaný koláč s cuketou, chřestem a medvědím česnekem.

Smícháme si všechny ingredience na těsto. Těsto zpracujeme a vyválíme na tenký plát (do kruhu dle formy na pizzu). Těsto pak přendáme na plech vyložený pečícím papírem.

Nejprve si připravíme sýrovou část náplně. V míse si smícháme smetanový sýr, sýr cottage a jogurt. Cuketu si omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Kukuřici pokud máme mraženou, tak necháme cca 5 minut povařit v osolení vodě. Na poslední 3 minuty přidáme chřest. Chřest jsme si pořádně omyli a odřízli zdřevnatělý konec. Chřest po uvaření přendáme do mísy s chladnou vodu a ledem. Poté jej osušíme a nakrájíme na plátky.

Na připravené těsto tak rozetřeme sýrovou směs. Na tu poklademe na střídačku nakrájenou cuketu a chřest a kukuřici. Poté mírně posolíme a opepříme a zakápneme olivovým olejem. Nakonec na koláč poklademe natrhanou mozzarellu a dáme péct do předehřáté trouby.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut. Koláč je skvělý teplý, ale stejně tak i když už vychladl.

2016-04-18 Předkrmy

Poznámka

Z uvedeného množství jsem připravila koláč na pizza plech o průměru 32 cm. Inspirovala jsem se na webu albert.cz.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI