Těsto: | |||||
hladká mouka | 250 g | máslo | 120 g | celé vejce | 1 ks |
mléko | 50 ml | sůl | špetka | ||
Náplň: | |||||
niva | 100 g | gouda | 100 g | smetana | 100 ml |
celé vejce | 2 ks | sterilovaná kukuřice | 1 plechovka | slanina | 100 g |
čerstvá petržel | dle chuti | střední cibule | 1 ks | pepř | špetka |
provensálské koření | špetka |
Koláč je super jako pohoštění pro návštěvu, ale také klidně jako hlavní chod....
Mouku, změklé máslo, vejce, mléko a sůl smícháme a vypracujeme hladké a nelepivé těsto, které zakryjeme potravinářskou fólií a necháme při pokojové teplotě hodinu odležet.
Mezitím nastrouháme do mísy sýr, slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme všechny ostatní ingredience (kromě cibule), opepříme a podle chuti přidáme provensálské koření (cca 2 lžičky) a důkladně promícháme, dokud nám nevznikne kompaktní řídká směs.
Těsto vtlačíme do koláčové formy v tenké vrstvě tak, abychom získali vyšší okraje. Těsto na dně důkladně propícháme vidličkou, aby se během pečení nenafouklo.
Do formy poté vlijeme připravenou plnící směs, kterou poklademe na kolečka nakrájenou cibulí.
Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu tak dlouho, dokud povrch náplně a okraje těsta nezezlátnou.
Koláč necháme úplně vychladnout, jinak se bude špatně porcovat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI