Ingredience: | |||||
kvalitní listové těsto | 250 g | tuňák z konzervy naložený v rostlinném oleji s chilli | 120 g | crème fraîche | 200 g |
červená cibule nakrájená na půlkolečka | 2 ks | bazalka | hrst | tymián | hrst |
Moc dobře to určitě všichni znáte. Má k Vám přijít návštěva a musíte vymyslet, čím ji pohostíte. Chlebíčky jsou sice fajn, ale přece jen už je to klasika, která nikoho neohromí. Šneci z listového těsta nebo pizza závin, slané rohlíčky, slané muffiny… To všechno už je ohrané.
Na tyto slané koláče jsem přišla docela náhodou. Chtěla jsem udělat quiche, ale nechtělo se mi dělat těsto a doma jsem měla kvalitní listové těsto z farmářské prodejny Náš Grunt, tak jsem použila to. A musím se přiznat, že mi to chutnalo o hodně víc než originální křehké těsto na quiche. Nicméně přece jen náplň do quiche (čedar či jiný tučný sýr, smetana, žloutky) už je docela kalorická záležitost a tak jsem právě tuto možnost vynechala. Místo toho jsem vytvořila dvě super náplně, s kterýma určitě neuděláte chybu a na příští párty budete za hvězdu.
1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
2. Listové těsto rozválejte do kruhu.
3. Pod těsto vložte formu na koláč, budˇvyloženou pečícím papírem nebo vymazanozu tukem a vysypanou moukou a těsto do ni důkladně vtiskněte. Pokud listové těsto přesahuje kraje, tak jej odkrojte.
4. Na listové těsto dejte crème fraîche a důkladně jej rozetřete po celé ploše těsta.
5. Na crème fraîche nyní naskládejte půlkolečka červené cibule.
6. Nakonec přidejte kousky tuňáka.
7. Dejte péct do předehřáté trouby na 3o minut.
8. Tymián i bazalku nasekejte nadrobno.
9. Po 30 minutách posypte koláč nasekanými bylinkami a nechte ještě 3 minuty péct.
10. Po upečení nechte vychladnout a můžete podávat.
Tip: Místo crème fraîche můžete použít kvalitní zakysanou smetanu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI