Ingredience: | |||||
listové těsto | 1 balení | olivový olej | trochu | červená a žlutá cibule | 6 ks |
balzamikový ocet | 2 lžíce | třtinový cukr | 1 lžíce | černé olivy nahrubo posekaných | větší hrst |
směs lesních hub | dle potřeby | čerstvý tymián | pár snítek | pepř | špetka |
sůl | špetka |
Tenhle recept byla taková moje záchrana, když jsem měla málo času a nevěděla co udělat dobrého k večeři.
Tuším, že jsem si ho vystřihla z Apetitu, ale s jistotou už to tvrdit nemůžu :) Ale je to mňamka a strašně jednoduché, myslím, že bude skvělé jako pohoštění pro přátele. Z tohohle koláče na mě prostě dýchá podzim a ta zemitá chuť je dokonalá :) Od prvního pokusu jsme ho dělali již víckrát a nikdy nezklamal :)
Troubu předehřejeme na 200°C. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky, olivy posekáme nahrubo. V pánvi na troše oleje opékáme pomaličku cibuli dozlatova, cca 20minut. Když máme hotovo, vmícháme nakrájené houby a po pěti minutách cukr, ocet, sůl, tymián, pepř a vše dusíme ještě dvě minutky. Ochutnáme a podle chuti přidáme co je třeba.
Rozválené těsto rozložíme na plech, okraje trochu srolujeme, aby vznikl zvýšený okraj. Směs rozprostřeme na listové těsto, posypeme olivami a dáme na dvacet minut zapéct do trouby. A už se jen těšíme na božskou pochoutku :) Vyndáme a ihned podáváme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI