Ingredience: | |||||
celozrnná špaldová mouka | 300 g | máslo nebo Ghí + na vymazání formy | 150 g | voda nebo minerálka | 1 lžíce |
menší červená řepa (uvařená nebo upečená v alobalu (oloupaná) | 5 ks | vejce | 4 ks | rostlinná smetana | 200 ml |
himalájská sůl | dle chuti | čerstvě namletý pepř | dle chuti | rozmarýn | 1 - 2 lžičky |
mleté vlašské ořechy (drobenka) | dle chuti | mungo klíčky | dle chuti | čerstvá petrželka | dle chuti |
Že by quiche? Moc mi tohle pojmenování nepřirostlo k srdci, ale ano asi je to quiche. Je to jedno z těch jídel, kde dobře upotřebíte zbytky příloh nebo zeleniny, kdo jí sýry tak i sýrů. V mém podání vařené brambory a plátky mrkve... Takže neplýtvejte jídlem, dá se určitě ještě vymyslet nějaká dobrota!
Troubu si zapneme na 180°C. Mouku se změklým máslem promneme rukama a přidáme trošku vody. Vypracujeme těsto a necháme ho v lednici uležet. Do vymazané koláčové formy přeneseme vyválené těsto a vytvarujeme okraje, propícháme dno vidličkou a dáme na 10 minut předpéct.
Vejce vyšleháme se smetanou, solí a kořením. Řepu a brambory nakrájíme na plátky. Střídavě je vrstvíme na korpus, nakonec zalijeme vejci. Pečeme asi 20-30 minut, dokud vejce nazatuhnou a povrch se trochu neopeče.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI