Slaný závin s Hokkaido náplní zpět

Ingredience:
listové těsto400 gnahrubo nastrouhaná dýně Hokaido300 gnahrubo nastrouhaný 30% sýr250 g
velká masitá paprika nastrouhaná nahrubo1 kssůl1 lžičkanakrájené zelené bylinky2 lžíce
slunečnicová semínka4 lžícekrenex4 lžícekolečka šunkového salámu30 ks
Dále budete potřebovat:
hladká mouka dle potřebyrozšlehané vejce1 kssůl dle chuti
celý kmín dle chutisemínka dle chuti
listové těsto 400 g, nahrubo nastrouhaná dýně Hokaido 300 g, nahrubo nastrouhaný 30% sýr 250 g, velká masitá paprika nastrouhaná nahrubo 1 ks, sůl 1 lžička, nakrájené zelené bylinky 2 lžíce, slunečnicová semínka 4 lžíce, krenex 4 lžíce, kolečka šunkového salámu 30 ks, hladká mouka dle potřeby, rozšlehané vejce 1 ks, sůl dle chuti, celý kmín dle chuti, semínka dle chuti

Příprava

Dýně Hokkaido je u nás doma již mnoho let ve velké oblibě.
Kromě noků, knedlíků, různých placiček, pomazánek, polévek a omáček ji také velice ráda používám na přípravu sladkých dezertů a jako náplň do sladkého i slaného pečiva...prostě, jsem blázen.

Troubu předehřejeme na 175°C. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem.
Nastrouhané suroviny v míse osolíme, rukama důkladně promícháme a rozdělíme na dva díly.
Těsto také rozdělíme na dva díly a na pomoučené pracovní ploše vyválíme dva pláty do tvaru obdélníku. 
Na každý plát položíme 15koleček salámu tak, aby se salám malinko překrýval a pokryl celou plochu těsta.
Každý plát s rozloženým salámem potřeme 2lžícemi krenexu, po celé ploše naneseme nastrouhanou směs a posypeme 2lžícemi slunečnicových semínek.
Boční strany naplněných plátů malinko přehneme dovnitř a z delší strany začneme zavinovat do závinu.
Záviny položíme na připravený plech spojem dospod, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme tím, co máme rádi.
Opatrně je místy propícháme vidličkou, aby mohla odcházet pára a záviny během pečení nepraskly.
Pečeme na 175°C cca 25-30 minut (každý podle své trouby) do zlatavé barvy.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2016-11-16 Předkrmy

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte dva záviny.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI