Ingredience: | |||||
listové těsto | 1 balení | mleté vepřové maso | 400 g | velká cibule | 1 ks |
česnek | 1 stroužek | olej | 2 lžíce | provensálské koření | dle chuti |
mletá sladká paprika | dle chuti | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
žloutek | 2 ks | rajčatový protlak | 2 lžíce | strouhaný tvrdý sýr | hrst |
hladká mouka na posypání válu | 2 lžíce | strouhanka | dle potřeby | hrubozrnná mořská sůl nebo semínka | dle chuti |
Mám pro Vás tip na skvělou chuťovku, když budete mít chuť si otevřít lahvinku dobrého vína.
Nejprve si připravíme masovou směs. Rozehřejeme si trochu oleje a necháme zesklovatět na jemno pokrájenou cibuli. Na cibulku přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme česnek a koření (provensálské a sladkou papriku). Když je masová směs hotová, tedy maso je již měkké, tak odstavíme z plotny, přidáme protlak, promícháme a masovou směs máme připravenou k naplnění.
Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále a posypeme strouhankou. Poté rozvrstvíme masovou směs, posypeme sýrem a strouhankou a závin stočíme a propícháme vidličkou, aby mohla odcházet horká pára při pečení a závin nám nepopraskal. Pak již jen potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme hrubozrnnou solí, nebo semínky a pečeme dozlatova při 180°C.
VENDY TIP! Pokud chceme mít v závinu mozaiku, můžeme přidat proužky nakrájené kápie, papriky, nebo uvařená vejce na tvrdo.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI