Ingredience: | |||||
slunečnicová semínka | 100 g | sušená rajčata (ne v oleji) | 20 g | lahůdkové droždí | 2 lžíce |
cibule | 1 ks | česnek | 3 stroužky | olej | 1 lžíce |
červená řepa | kousek | citronová šťáva | 2 lžíce | voda | 100 + 300 ml |
práškový agar (polovina pytlíčku) | 5 g | sójová omáčka Shoyu | 3 lžíce | sůl | 1 lžička |
uzená paprika | 2 lžičky | provensálské koření | 2 lžičky |
Nebýt blogu, tak tento recept ani nevznikl. Nedávno mě u příspěvku na kešu paté zaujal komentář, zda by to nešlo udělat ze slunečnicových semínek. Moje první myšlenka? Ani náhodou, to bude hnusný! Ale druhá? Možná by to přeci jen šlo...
A tak jsem spojila dva své oblíbené recepty. A to již zmiňované kešu paté spolu s pomazánkou ze sušených rajčat. Už při přípravě jsem byla nadšená a bylo mi jasné, že to bude dobrůtka. A nemýlila jsem se.
Paté jsem použila jako "pomazánku" na luštěninové placičky, a nebo jsem ho nakrájela na kostičky a ozdobila s ním teplý salát z brokolice a červených fazolí. To vypadalo hrozně efektně (skoro jako nějaký tuňák) a navíc to dá salátu zase jiný šmrnc.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI