Smažené rýžové koule zpět

Ingredience:
rýže1 pytlíkmleté maso100 gmozzarella1 ks
hrášek dle potřebykapie1 ksčesnek dle chuti
sůl špetkapepř špetkakari koření špetka
vejce, mouka, strouhanka na obalení
rýže 1 pytlík, mleté maso 100 g, mozzarella 1 ks, hrášek dle potřeby, kapie 1 ks, česnek dle chuti, sůl špetka, pepř špetka, kari koření špetka, vejce, mouka, strouhanka na obalení

Příprava

Chuťovka, která zasytí....

Rýži uvaříme do poloměkka. Necháme vychladnout a mezitím si do mísy připravíme maso, nebo uzeninu, okořeníme, přidáme ostatní ingredience a uděláme malé kuličky asi o průměru 4 cm. Takto připravené kuličky obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Ve větším množství oleje pak kuličky smažíme do zlatova. Nejlépe se hodí k zelnému salátu, který připravíme ze zelí, mrkve, olivového oleje, cukru, soli a balsamika. 

Poznámka: Z této dávky uděláme cca 8 kuliček, dle velikosti.

2014-04-22 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI