Smetanová pomazánka s tofu a lahůdkovým droždím zpět

Ingredience:
lučina (smetanový sýr)250 gpřírodní tofu100 gbílý jogurt2 lžíce
jarní cibulka1 ksmenší mrkev1 kslahůdkové droždí2 lžíce
mořská hrubozrnná sůl (namletá) dle chutičtyřbarevný pepř (namletý) dle chutiřeřicha hrst
pečivo k podávání
lučina (smetanový sýr) 250 g, přírodní tofu 100 g, bílý jogurt 2 lžíce, jarní cibulka 1 ks, menší mrkev 1 ks, lahůdkové droždí 2 lžíce, mořská hrubozrnná sůl (namletá) dle chuti, čtyřbarevný pepř (namletý) dle chuti, řeřicha hrst, pečivo k podávání

Příprava

Pomazánky jsou vděčným jídlem. Hodí se jak na snídani, svačinu tak i večeři. Máme doma tak zvané stálice mezi pomazánkami, ale občas se snažím přijít s něčím novým. Tato pomazánka má prostě něco do sebe a určitě stojí za vyzkoušení. Díky této pomazánce můžete vytvořit i zajímavé jednohubky.

Pomazánku si připravíme, když ve větší misce smícháme najemno nastrouhané tofu, lučinu a bílý jogurt, prošleháme. Poté přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku (bílou část), najemno nastrouhanou mrkev, lahůdkové droždí, sůl a pepř. Všechny ingredience promícháme, aby se vše spojilo. Pomazánku pak namažeme na oblíbené pečivo a ozdobíme řeřichou, případně plátky mrkve.

2017-03-10 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI