Ingredience: | |||||
hladká špaldová mouka | 450 g | celozrnná špaldová mouka | 150 g | sušené droždí | 1/2 balíčku |
voda | 350 ml | olivový olej | 3 lžíce | cukr | 1 lžička |
sůl | 2 lžičky | sušená rajčata | 60 g | pesto z medvěího česneku | 1 lžička |
provensálské bylinky | 1 lžička |
Včera jsme měly "slezinu" s holkama z práce a já je chtěla něčím potěšit. A jelikož je hostitelka opravdu úžasná přes sladké pečení, ani jsem jí nezkoušela konkurovat a vrhla jsem se na pečení těchto tyčinek. Všichni je chválili, což mi udělalo opravdu radost.
Sušená rajčata dáme do misky a zalijeme 350 ml horké vody. V jiné misce smícháme mouky se solí a provensálskými bylinkami. Změklá rajčata vyndáme z misky a do vlažné vody, ve které se máčela, nasypeme lžičku cukru a sušené droždí. Necháme vzejít kvásek. Mezitím si rajčata pokrájíme na malinké kostičky. K vzešlému kvásku přidáme olivový olej a medvědí pesto, rozmícháme a přilijeme k mouce. Přidáme i kostičky sušených rajčat a vypracujeme vláčné a pružné těsto. Necháme na teplém místě kynout 1,5 - 2 hodiny. Poté vyválíme kolo (asi jako těsto na pizzu) a rozkrojíme na čtvrtiny. Každou čtvrtinu ještě rozdělíme na tři díly a ty ještě na další tři díly. Doufám, že jste se neztratily. Zkrátka celkem budete mít 36 přibližně stejných kousků. Každý kousek vyválejte v tenkého hada (skoro na délku plechu). Pečte na pečícím papíře na 200 stupňů asi 15 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI