Špaldové vafle s ovesnými klíčky a Ghíčkem zpět

Ingredience:
špaldová hladká mouka100 gvoda180 mlČeské Ghíčko20 g
vločky s ovesnými klíčky rozemleté na prach30 gdroždí10 gmed1/2 lžičky
himalájská sůl1/2 lžičkyředkvičky dle chuti
špaldová hladká mouka 100 g, voda 180 ml, České Ghíčko 20 g, vločky s ovesnými klíčky rozemleté na prach 30 g, droždí 10 g, med 1/2 lžičky, himalájská sůl 1/2 lžičky, ředkvičky dle chuti

Příprava

Ráda si upeču vlastní pečivo, jen prostě někdy není tolik času, kolik bych si představovala. Když jsem vyzkoušela druhé vafle tak jsem si řekla, že to prostě musí jít a zkusím udělat těsto na rohlíky na způsob vaflí. No a ono se to povedlo. Jsou moc dobré k šunce, paštice, pomazánce. Má to akorát jednu chybu. Nezůstala už ani jedna.

Prosejeme si mouku, přidáme namleté vločky, přidáme sůl, med a část vlažné vody, ve které jsem si rozpustili droždí. Promícháme a postupně přiléváme zbylou vodu. Těsto má konzistenci lívanců. Promícháme a necháme kynout 20-30 minut. Necháme rozehřát vaflovač, nalijeme těsto, pečeme 5 minut. Musíme počítat při nalévání s tím, že těsto naběhne a mohlo by z vaflovače vytéct. Po upečení necháme vychladnout. Pokud chceme vafle křupavé, neuklízíme do sáčku ani nádoby. Pokud chceme měkké, dáme do sáčku či nádoby.
Je možné je použít místo pečiva, já si je namazala máslem a dala na ně pokrájené ředkvičky.

2016-02-03 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI