Špaldovo-žitné tyčinky s bazalkou, pestem z medvědího česneku a sezamem zpět

Ingredience:
špaldová mouka T 1050270 gžitná mouka celozrnná jemně mletá50 gvejce1 ks
čerstvá bazalka5 gsůl15 gpesto z medvědího česneku1 lžička
Alsan bio (náhražka másla)120 gČeské Ghíčko Bio50 gcelé vejce na potření1 ks
sezamová semínka na posypání
špaldová mouka T 1050 270 g, žitná mouka celozrnná jemně mletá 50 g, vejce 1 ks, čerstvá bazalka 5 g, sůl 15 g, pesto z medvědího česneku 1 lžička, Alsan bio (náhražka másla) 120 g, České Ghíčko Bio 50 g, celé vejce na potření 1 ks, sezamová semínka na posypání

Příprava

Sladkého máme už dost, ale stále nás honí mlsná, bylo by fajn něco k zakousnutí, tyčinky jsem ještě nezkoušela, a tak tu byla další výzva. Pokořit, vyzkoušet něco nového, rozhodla jsem se chvíli zkoušet slané pečivo. S bazalkou pracuji velmi ráda a k tyčinkám se přirozeně hodí, stejně jako pesto z medvědího česneku. Pokud jej nemáte, klidně postačí klasický česnek. Tyčinky se hodí jen tak večer k vínu, na piknik, na slavnostní stůl, jsou prostě univerzální.

Na pracovní podložku prosejeme mouky, přidáme Alsan Bio a Ghí, celé vejce, pokrájenou a v hmoždíři pomačkanou čerstvou bazalku, sůl, pesto z medvědího česneku. 
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které vložíme alespoň na jednu hodinu do lednice, bude se nám s ním lépe pracovat.
Když máme těsto vychlazené, vyndáme jej z lednice, prohněteme a vyválíme si válečky. Je jedno jestli si je vyválíme v dlaních a nebo na pracovní podložce. Pro přípravu tyčinky potřebujeme dva válečky, já si udělala jeden silnější a jeden tenčí, delší. Na jednom konci jsem těsto spojila a slabší váleček jsem obtočila kolem silnějšího. Takto připravené tyčinky klademe na plech s pečícím papírem, potřeme vyšlehaným vajíčkem a posypeme sezamovým semínkem. Tyčinky na plechu s pečícím papírem vložíme do předehřáté trouby, pečeme na 180°C do zlatova, přibližně 25 - 30 minut.

2016-07-08 Předkrmy

Poznámka

Z těsta můžeme tvarovat tyčinky, šneky, co nás napadne.

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI