Špaldovo-žitné tyčinky se šmakounem s provensálským kořením a sušenými rajčaty zpět

Ingredience:
špaldová mouka T 1050150 gžitná mouka celozrnná jemně mletá100 ghrubá špaldová mouka30 g
České Ghíčko Bio100 gAlsan bio (náhražka másla)50 gvejce2 ks
himalájská sůl10 gŠmakoun s provensálským kořením100 gsušená bazalka1/2 lžičky
mouka T 1050 na podsypánívejce na potření tyčineksezamová semínka na posypání tyčinek
hrubozrnná sůl na posypání tyčinek
špaldová mouka T 1050 150 g, žitná mouka celozrnná jemně mletá 100 g, hrubá špaldová mouka 30 g, České Ghíčko Bio 100 g, Alsan bio (náhražka másla) 50 g, vejce 2 ks, himalájská sůl 10 g, Šmakoun s provensálským kořením 100 g, sušená bazalka 1/2 lžičky, mouka T 1050 na podsypání, vejce na potření tyčinek, sezamová semínka na posypání tyčinek, hrubozrnná sůl na posypání tyčinek

Příprava

Léto je tu a pořádné léto je plné akcí, radovánek, grilovaček a párty. Vezměte tyto tyčinky s sebou a nebudete litovat. Příprava je velmi snadná a chuť nezapomenutelná. Rozhodně nebude vaše oslava tuctová, takové tyčinky nekoupíte. Nejen, že jsou chuťově úžasné, ale díky šmakounovi i velmi výživné. Sezamové semínko obsahuje další cenné živiny jako je například vápník, připravte si je i vy, výživné tyčinky, zdravé a velmi chutné. Ať už k vínu či jen tak... Jsou prostě skvělé.

Prosejeme si jednotlivé druhy mouky, z mouky vytvoříme důlek, do kterého dáme povolené Ghí, Alsan, jedno celé vejce, sůl, těsto důkladně prohněteme a na konec přidáme najemno nastrouhaného šmakouna s provensálským kořením a rajčaty, společně se sušenou bazalkou a opět do těsta zapracujeme. Těsto necháme odležet v lednici alespoň 1 hodinu.

Těsto vyjmeme z lednice, propracujeme a vyválíme si válečky. Pro přípravu jedné tyčinky potřebujeme dva válečky, já volila jeden silnější a jeden tenčí, delší. Na jednom konci jsem těsto spojila, tenčím válečkem omotala silnější a na konci opět spojila. Takto připravené tyčinky klademe na plech s pečícím papírem. Tyčinky potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme sezamovým semínkem a hrubozrnnou solí.

Tyčinky na plechu s pečícím papírem vložíme do rozehřáté trouby na 180°C, pečeme do zlatova přibližně 20-30 minut.

2016-07-08 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI