Špenátová pomazánka s ricottou zpět

Ingredience:
mražený listový špenát200 gricotta200 gvařená vejce2 ks
česnek2 stroužkyzakysaná smetana2 lžícesůl dle chuti
pepř dle chuti
mražený listový špenát 200 g, ricotta 200 g, vařená vejce 2 ks, česnek 2 stroužky, zakysaná smetana 2 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Hlásím se po téměř měsíční pauze, kterou jsem strávila aklimatizací na návrat z mateřské zpátky do zaměstnání. Tuto pomazánku jsme zkoušeli v práci s klienty a pro velký úspěch jsme si ji udělali i doma.

Rozmrzlý špenát dobře vymačkáme, abychom ho zbavili přebytečné vody. Nasekáme ho na jemno a smícháme s ricottou, nastrouhanými vařenými vejci a prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme a přidáme zakysanou smetanu na zjemnění a lepší konzistenci. Pořádně promícháme a dáme vychladit do lednice.

2017-02-13 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI