Ingredience: | |||||
čerstvý špenát | 200 g | hladká mouka | 50 g | mléko | 50 ml |
máslo | 35 g | vejce | 3 ks | česnek | 1 stroužek |
uzený losos | 200 g | pomazánkové máslo | 300 g |
Uzený losos a špenát zabalený do chutné rolády. Ideální pro předkrm nebo jako svačina pro mlsné jazýčky.
Předehřejeme troubu na 200°C. Špenát spaříme (přelijeme horkou vodou, dokud nezvadne). Důkladně vymačkáme přebytečnou vodu a špenát posekáme. Nemusí být úplně najemno, ale velké kusy také nechceme, abyneměla roláda praskliny. V míse smícháme rozpuštěné máslo, mléko, žloutky a mouku. Rozmícháme, abychom neměli hrudky a přidáme špenát. Do takto připraveného těsta opatrně vmícháme pevný sníh z vyšlehaných bílků. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme 10 - 15 minut. Upečenou roládu přikryjeme utěrkou a srolujeme. Necháme vychladnout, ale ne úplně do studena. Roládu opatrně rozmotáme, potřeme pomazánkovým máslem (dle chuti dosolené a opepřené) a poklademe plátky lososa. Pevně srolujeme, zabalíme do potravinové fólie a dáme vychladit na několik hodin. Nejlepší je roláda druhý den, kdy se proleží a chutě propojí.
Tip: Pokud chcete roládu pikantnější, přidejte do másla dijonskou hořčici.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI