Špenátovo-parmazánové dukátky zpět

Ingredience:
špaldová hladká mouka200 gmáslo125 gparmazán100 g
rozmrazený špenát60 gpesto z medvědího česneku3 lžíckysůl dle chuti
špaldová hladká mouka 200 g, máslo 125 g, parmazán 100 g, rozmrazený špenát 60 g, pesto z medvědího česneku 3 lžícky, sůl dle chuti

Příprava

Na Zelený čtvrtek to chtělo něco stylového, a když už jsme nestihli zelené jídlo k obědu, tak alespoň v podobě mlsání na večer.

Hladkou mouku, povolené máslo a nastrouhaný sýr společně hněteme, až vytvoříme jakousi drobenku. Těsto by se zatím nemělo spojit. Z rozmraženého špenátu vymačkáme přebytečnou vodu a nasekáme najemno nebo rozmixujeme spolu s medvědím pestem. Přidáme k drobenkové hmotě, případně přidáme sůl a vypracujeme vláčné, hladké těsto. Necháme alespoň půl hodiny odpočinout v lednici. Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. Těsto vyválíme na plát silný 3-4 milimetry a vykrajujeme kolečka. Pečeme na pečícím papíře asi 10 minut.

2016-03-29 Předkrmy

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte 60 dukátků.

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI