Ingredience: | |||||
špaldová hladká mouka | 200 g | máslo | 125 g | parmazán | 100 g |
rozmrazený špenát | 60 g | pesto z medvědího česneku | 3 lžícky | sůl | dle chuti |
Na Zelený čtvrtek to chtělo něco stylového, a když už jsme nestihli zelené jídlo k obědu, tak alespoň v podobě mlsání na večer.
Hladkou mouku, povolené máslo a nastrouhaný sýr společně hněteme, až vytvoříme jakousi drobenku. Těsto by se zatím nemělo spojit. Z rozmraženého špenátu vymačkáme přebytečnou vodu a nasekáme najemno nebo rozmixujeme spolu s medvědím pestem. Přidáme k drobenkové hmotě, případně přidáme sůl a vypracujeme vláčné, hladké těsto. Necháme alespoň půl hodiny odpočinout v lednici. Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. Těsto vyválíme na plát silný 3-4 milimetry a vykrajujeme kolečka. Pečeme na pečícím papíře asi 10 minut.
Z uvedených surovin připravíte 60 dukátků.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI