Špenátový hummus zpět

Ingredience:
cizrna1 plechovkašpenát70 golivový olej2 lžíce
česnek1 stroužekšťáva z poloviny citronu dle chutisezamová semínka1 lžíce
cizrna 1 plechovka, špenát 70 g, olivový olej 2 lžíce, česnek 1 stroužek, šťáva z poloviny citronu dle chuti, sezamová semínka 1 lžíce

Příprava

O hummusu už jsem Vám jednou psala.Tehdy jsem ho dělala z cizrny (zde). Dnes je na řadě hummus špenátový. Jde vlastně o studený pokrm, jehož základem je cizrna a sezamová pasta (tahini). K tomuto základu pak můžete přidat v podstatě cokoliv. Skvěle se hodí jako příloha k masu nebo pečeným bramborům. Jako omáčka je také skvělý s kukuřičnými chipsy nachos.

Všechny ingredience vhodíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. V průběhu mixování postupně přiléváme vodu tak, aby nám vznikla pasta, která je konzistencí podobná klasickému pestu. 
2014-12-23 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI