Špenátový quiche zpět

Těsto:
hladká mouka1 a 1/4 hrnkusůl1/2 lžičkyvychlazené a nastrouhané máslo100 g
studená voda4 - 5 lžic
Náplň:
Lučina1 balení (100 g)smetana ke šlehání1/3 hrnkustrouhaný eidam250 g
vajíčka3 ksmražený špenát400 gjarní cibulkacca 5 ks
sůl dle chutičerstvě mletý pepř špetka
hladká mouka 1 a 1/4 hrnku, sůl 1/2 lžičky, vychlazené a nastrouhané máslo 100 g, studená voda 4 - 5 lžic, Lučina 1 balení (100 g), smetana ke šlehání 1/3 hrnku, strouhaný eidam 250 g, vajíčka 3 ks, mražený špenát 400 g, jarní cibulka cca 5 ks, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř špetka

Příprava

Stalo se vám už někdy, že jste četli nějakou knížku a ta vás přímo inspirovala k tomu, něco dobrého si připravit, a při její četbě vás honila mlsná? Poprvé se mi to stalo, když jsem četla knížku Pod toskánským sluncem. A teď podruhé. Na léto jsem si objednala několik knížek, abych se zase ponořila do četby a užila si to, na co jsem v poslední době neměla moc času. Jednou z knížek je i Madame Chic aneb co všechno jsem se naučila v Paříži od  Jennifer L Scottové. Hned první kapitola je věnovaná jídlu a už tam to začalo. A protože už jsem se delší dobu chystala poprvé upéct quiche, nastala ta pravá chvíle právě teď. Do vyhledávače jsem si zadala quiche a zrovna tento se mi  líbil na první pohled a proto jsem ho vyzkoušela. A pokud budete mít chuť, můžete ho zkusit se mnou také.
Nejprve si připravíme těsto. Mouku smícháme se solí, přidáme nastrouhané máslo, promícháme a poté přidáme po lžicích vodu a zpracjeme důkladně v těsto. Těsto dáme do fólie a necháme v lednici cca 1 hodinu odpočinout.
 
Těsto vyválíme, kulatou formu o průměru cca 28 cm  si vymažeme máslem a vyválené těsto do formy přeneseme a po stranách opatrně přitlačíme ke stěnám kulaté formy. Poté si připravíme náplň. Lučinu ušleháme se smetanou do hladka a poté budeme přišlehávat jedno vajíčko za druhým. Poté osolíme, přidáme nastrouhaný sýr, špenát, na plátky nakrájenou cibulku a opepříme a pečeme v předem vyhřáté troubě na 220 stupňů cca 25 minut. Koláč necháte cca 15 minut vychladnout a můžete podávat. Ke koláči jsem připravila salát z rucoly, cherry rajčátek a olivového oleje. 
2015-07-14 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI