Špenátový quiche zpět

Ingredience na těsto:
hladká mouka200 gmáslo100 gžloutek1 ks
sůl1 špetkastudená voda4 lžíce
Ingredience na náplň:
sekaný špenát400 gsýr ementál150 gvejce2 ks
smetana250 mlsůl1 špetka
hladká mouka 200 g, máslo 100 g, žloutek 1 ks, sůl 1 špetka, studená voda 4 lžíce, sekaný špenát 400 g, sýr ementál 150 g, vejce 2 ks, smetana 250 ml, sůl 1 špetka

Příprava

Můj muž strašně miluje quiche. Receptů je na něj spousta, ale jak se liší ten můj? Množstvím špenátu. Mohl by se klidně jmenovat "špenátovník".

Z ingrediencí na těsto vypracujeme těsto, které hned vyválíme a namačkáme do dortové formy, vyložené pečícím papírem.
Dno těsta propícháme vidličkou a zatížíme třeba fazolemi. Pečeme zhruba 15 minut na 180 °C.
Mezitím si připravíme náplň, kdy si nakrájíme ementál na drobné kostičky, připravíme si špenát (čerstvý orestujeme na cibulce nebo jen spaříte horkou vodou) a rozmícháme si smetanu s vejcem.
Vyndáme korpus z trouby a vrstvýme sýr se špenátem. Nakonec zalijeme smetanou s vejcem. Osolíme a případně dokořeníme dle chuti. Pro děti zbytečně někořením, až na čerstvé bylinky. Znovu dáme do trouby a pečeme asi 20 minut.
Jakmile koláček zezlátne a vyndáváme z trouby, chvilku necháme a krájíme. Je výborný, jak teplý, tak i studený.

Doboru chuť všem manželům! 

2015-10-08 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI