Ingredience: | |||||
brambory | 1000 g | uvařený celer | 1/4 ks | uvařená menší mrkev | 2 ks |
uvařená petržel | 1 ks | sladkokyselé okurky v nálevu s feferonkou | 4 ks | ostravská klobása | 1 nožička |
vejce uvařená natvrdo | 2 ks | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
zakysaná smetana | 1 ks | hořčice | 1 a 1/2 lžíce | majolka | dle potřeby |
citronová šťáva | dle chuti | nálev ze sterilovaných okurek | dle chuti |
Dnes mám pro vás recept na pomazánku z brambor, kterou můžete využít buď jako pomazánku na pečivo, nebo jako přílohu - bramborový salát.
Brambory a uvedenou zeleninu uvaříme do měkka a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo na slzičkovém struhadle. Stejně tak nastrouháme uvařená vejce, sterilované okurky, vařenou zeleninu a klobásu. Pole chuti osolíme a opepříme. Přidáme zakysanou smetanu nebo jogurt smíchaný s majolkou. Zalijeme trochou nálevu z okurek. Podle chuti ještě zakápneme šťávou z citronu.
TIP: Brambory a zeleninu uvaříme spíše do poloměkka, aby se dobře strouhala.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI