Sušené batáty s medvědím česnekem zpět

Ingredience:
batát1 ksolivový olej2 lžičksušený medvědí česnek3 lžičk
sůl1/2 lžičky
batát 1 ks, olivový olej 2 lžičk, sušený medvědí česnek 3 lžičk, sůl 1/2 lžičky

Příprava

Tohle bylo trochu hecnutí, jelikož já osobně batáty jako takové nemusím. Nesedí mi ta sladká chuť a kazí mi to celé jídlo ale i tak jsem z nich chtěla něco vyzkoušet, něco co by i mě chutnalo ale nechtělo se mi dělat nic složitého. Proto vznikl nápad zkusit je usušit a čekat co z nich vznikne. A co vzniklo? POCHOUTKA!

Nakrájíme si batát na tenké plátky a vložíme do mísy. Zakápneme zlehka a opatrně olivovým olejem (nesmí ho být moc, protože se budou sušit v sušičce), zasypeme medvědím česnekem a solí. Promneme hezky rukama, aby se vše dostalo na každý lupínek. Vyskládáme do sušičky, nastavíme teplotu na 70° a sušíme 7 hodin. Čas je taky individuální, záleží na tom, jak jsou lupínky tenké, tudíž je možné že budete čas ubírat, ale můžete i třeba 30 minut přidat.

Nejsou přesné jako ty kupované ale jsou křupavé. Dají se jíst jen tak samotné, ale také bych je doporučila podávat s nějakým dipem nebo třeba s dýňovým kečupem.

2015-12-07 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI