Ingredience: | |||||
špaldová mouka | 200 g | dýňová semínka | 100 g | sušený česnek | 1 lžíce |
máslo | 100 g | žloutek | 1 ks | sojová omáčka | 1 lžíce |
voda | 1 - 2 lžíce |
Při jednom nákupu mi v košíku skončily bio sušenky s semínky a česnekem. Všem nám moc chutnaly, ale čtyřicet korun za dvacet sušenek byla cena, která mě celkem odrazovala od jejich dalšího nákupu. Měla jsem tedy na výběr, buď se té zajímavé chuti vzdát a nebo vymyslet vlastní verzi. Rozhodla jsem se tedy pustit do tohoto experimentu a naštěstí to klaplo hned napoprvé.
Dýňová semínka umelte nebo nasekejte v mixeru. Nemusí to být úplně na mouku, ale nenechávejte příliš velké kousky. Do semínek přimíchejte mouku, vychlazené máslo, žloutek, sojovou omáčku a pokud je potřeba tak i vodu. Já na takovéto těsto využívám mixer, kdy se sypkých ingrediencí a másla udělám nejprve jakousi drobenku a potom přidám žloutek a tekutinu tak aby vzniklo pružné těsto Těsto můžete pochopitelně vypracovat i rukou.
Hotové těsto nechte chvíli odpočinout v lednici. Poté z těsta vyválejte přibližně 5 mm tlustý plát, který rádýlkem nebo nožem nakrájejte na libovolné tvary
Sušenky pečte v troubě rozehřáté na 180 stupňů přibližně 7 minut.
Z uvedeného množství připravíte cca 40 ks sušenek.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI