Sváteční tlačenka se surimi tyčinkami, hráškem a mrkví zpět

Ingredience:
delší Surimi tyčinky1 balíček (250 g)želatina na vaječnou tlačenku Dr. Oetker1 balíčekvoda4 - 5 lžic
menší mrkev3 - 4 ksřapíkatý celer1/2 stonkupoličanka - majolka nebo jiná majolka (je možno dát i zakysanou smetanu)300 - 320 ml
worcester1 lžičkadijonská hořčice1 malá lžičkasůl dle chuti
pepř špetkasmetana ke šlehání100 - 120 mlšťáva z citronu dle chuti
hrášek (okapaný a bez nálevu)1 malá plechovkavařená vejce a podobně dle chuti
delší Surimi tyčinky 1 balíček (250 g), želatina na vaječnou tlačenku Dr. Oetker 1 balíček, voda 4 - 5 lžic, menší mrkev 3 - 4 ks, řapíkatý celer 1/2 stonku, poličanka - majolka nebo jiná majolka (je možno dát i zakysanou smetanu) 300 - 320 ml, worcester 1 lžička, dijonská hořčice 1 malá lžička, sůl dle chuti, pepř špetka, smetana ke šlehání 100 - 120 ml, šťáva z citronu dle chuti, hrášek (okapaný a bez nálevu) 1 malá plechovka, vařená vejce a podobně dle chuti

Příprava

Poprvé jsem si zkusila takovou zdravější domácí tlačenku. Ráda zkouším nové věci, takže tento recept byla pro mě jasná volba. 

Mrkve a kousek řapíkatého celeru uvaříme do poloměkka (stačí i malá chvilka na povaření). Hrášek dáme okapat. Surimi tyčinky zbavíme lehce obalu a pokrájíme na malé kousky (cca 2 cm). Želatinu namočíme podle návodu na sáčku. Po uplynulé době želatinu metličkou vyšleháme, zamícháme, ale nevaříme. Dáme stranou. Majonézu smícháme s kořením, hořčicí, worcesterem, spojíme se želatinou a poté metličkou vyšleháme do hladka. Srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folii do všech rohů, dna i boků. Poklademe pak dál jednou třetinou majonézové směsi se želatinou. Posypeme části mrkví, Surimi tyčinkami, kousky řapíku, uhladíme a opět dáme další třetinu majonézové směsi, zeleniny a dokola. Končíme majonézovou směsí. Uhladíme a necháme cca na doby 5 - 6 hodin v chladu (i déle). Pak celou formu pěkně i s folií vezmeme a vyklopíme. Krájíme na plátky, zdobíme podle sebe.

2015-03-12 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI