Sýrová "terina" s ořechy a sušenými švestkami zpět

Ingredience:
mascarpone250 gsýr Coburger s bílou plísní200 gSedlčanský hermelín150 g
sušené pokrájené švestky2,5 lžičkymed1 lžičkamletý černý pepř dle chuti
sušené brusinky0,5 lžícenasekané oříšky (vlašské, mandle)2,5 lžíce
mascarpone 250 g, sýr Coburger s bílou plísní 200 g, Sedlčanský hermelín 150 g, sušené pokrájené švestky 2,5 lžičky, med 1 lžička, mletý černý pepř dle chuti, sušené brusinky 0,5 lžíce, nasekané oříšky (vlašské, mandle) 2,5 lžíce

Příprava

Dnes mám pro vás jeden tip, který můžete připravit, když očekáváte návštěvu, nebo jen tak pro sebe k dobrému vínu. 

Půl balení mascarpone promícháme v jedné misce s nasekanými ořechy, nakrájenými švestkami, medem, brusinkami a mletým pepřem.

Oba sýry (Coburger a hermelín) pokrájíme na kostičky.

V druhé misce smícháme zbytek mascarpone s pokrájenými sýry. Sýrovou směs rozdělíme na dvě části.

Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folií tak, aby na stranách přečnívala. Na dno formy dáme vrstvu v jedné části sýrové směsi. Na ni poklademe vrstvu ořechové směsi a nakonec na ořechovou část dáme bývající část sýrové směsi. Uhladíme. Zakryjeme přečnívající částí potravinářské folie. Necháme v chladu (nejlépe přes noc). Před podáváním odkryjeme přečnívající část folie a opatrně vyklopíme.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-03-27 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI