Ingredience: | |||||
mascarpone | 250 g | sýr Coburger s bílou plísní | 200 g | Sedlčanský hermelín | 150 g |
sušené pokrájené švestky | 2,5 lžičky | med | 1 lžička | mletý černý pepř | dle chuti |
sušené brusinky | 0,5 lžíce | nasekané oříšky (vlašské, mandle) | 2,5 lžíce |
Dnes mám pro vás jeden tip, který můžete připravit, když očekáváte návštěvu, nebo jen tak pro sebe k dobrému vínu.
Půl balení mascarpone promícháme v jedné misce s nasekanými ořechy, nakrájenými švestkami, medem, brusinkami a mletým pepřem.
Oba sýry (Coburger a hermelín) pokrájíme na kostičky.
V druhé misce smícháme zbytek mascarpone s pokrájenými sýry. Sýrovou směs rozdělíme na dvě části.
Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folií tak, aby na stranách přečnívala. Na dno formy dáme vrstvu v jedné části sýrové směsi. Na ni poklademe vrstvu ořechové směsi a nakonec na ořechovou část dáme bývající část sýrové směsi. Uhladíme. Zakryjeme přečnívající částí potravinářské folie. Necháme v chladu (nejlépe přes noc). Před podáváním odkryjeme přečnívající část folie a opatrně vyklopíme.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI