Sýrové houstičky zpět

Ingredience:
hladká mouka500 gmléko250 mlzměklé máslo125 g
sůl3 lžičkyčerstvé droždí / 12g sušené30 gcukr1/2 lžičky
nastrouhaná sýr gouda200 gvejce na pomašlování1 kskmín na posypání1 špetka
sůl na posypání1 špetka
hladká mouka 500 g, mléko 250 ml, změklé máslo 125 g, sůl 3 lžičky, čerstvé droždí / 12g sušené 30 g, cukr 1/2 lžičky, nastrouhaná sýr gouda 200 g, vejce na pomašlování 1 ks, kmín na posypání 1 špetka, sůl na posypání 1 špetka

Příprava

Tak tyto houstičky jsem pekla na druhý den k snídani. Už teď vím, že mi asi moc dlouho nevydržej. Jsou vynikající!

Z droždí, cukru a 50ml vlahého mléka si uděláme kvásek.
Ten přidáme do prosáté mouky spolu s ostatníma ingrediencema a nahrubo nastrouhaným sýrem.
Pomocí robota, domácí pekárny nebo růčo, vypracujeme kompaktní těsto.
Zvážíme ho a rozdělíme na 10 stejných dílů.
Z těch pak dlaněmi vyválíme válečky asi 25-30cm dlouhé a umotáme houstičky, viz fotky.
Housky dáme na plech s pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme kynout cca hodinku.
Troubu předehřejeme na 180°C spodní i horní ohřev.
Vykynuté pletýnky pomašlujeme vejcem, posypeme solí a kmínem a pečeme cca 17 - 25 minut, do zlatova.
Na horkovzduch pečeme na 170°C 15-20 minut.

Dobrou chuť!
2020-11-12 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladěti
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
děti
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI