Ingredience: | |||||
prosáté hladké mouky | 250 g | prášek do pečiva | 1/2 lžičky | sůl | 1/2 lžičky |
pepř | 1 špetka | strouhaná gouda | 150 g | studené máslo na kousky | 125 g |
vejce | 1 ks | zakysaná smetana | 4 lžíce | vejce na potření | 1 ks |
Náplň: | |||||
anglická slanina | 200 g | velká cibule | 1 ks |
O víkendu jezdí návštěvy a já tak vždycky přemýšlím, co slaného na chuť připravit a dát návštěvě na stůl. Tentokrát jsem se rozhodla pro slané pečivo, které můžete plnit dle chuti třeba i špenátem nebo restovanou zeleninou, kterou máte rádi. Kdo by si chtěl s rohlíčky vyhrát, může volit klidně již tepelně upravené mleté maso. Fantazie nemá mezí.
Vše zpracujeme na hladké těsto, uděláme kouli, zabalíme ji do folie a dáme na hodinu do lednice.
Na pomoučeném vále těsto rozválíme a rozdělíme na stejně velké obdélníky.
Každý potřeme rozšlehaným vajíčkem a po obou stranách nařežeme vodorovně asi centimetrové pruhy, tak, aby nám prostředek zůstal vcelku. Asi 2-3 cm široký. Na prostředek dáme po celé délce náplň a pak střídavě postranní pruhy skládáme na náplň.
Potřeme vajíčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby.
Pečeme na 180 stupňů dozlatova.
Náplň si připravíme tak, že na suché pánvi orestujeme slaninu a po chvíli přidáme nakrájenou cibuli. Vše chvíli opékáme, necháme poté vychladnout a lehce rozmixujeme tyčovým mixérem.
Doufám, že vám tyto rohlíčky budou chutnat tak, jako nám doma.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI