Ingredience: | |||||
gouda | 220 g | tvaroh (vanička) | 250 g | přepuštěné máslo (klasické) | 80 g |
hladká mouka | 300 g | vejce | 2 ks | sůl dle chuti |
Krekry a sušenky obvykle trpí tím, že jsou víceméně na základě sacharidů a bílkoviny jim schází. Tak jsem to zkusila vzít za trošku jiný konec a díky mléčným výrobkům se mi je podařilo o bílkoviny velmi slušně obohatit. Výsledek je navíc velmi žravý, ale tak to se snad rozumí samo sebou.
Sýr nastrouhejte a dejte do mísy. Přidejte vejce, tvaroh, změklé máslo a mouku a propracujte v kompaktní těsto. To vyválejte na placku a přímo na pečícím papíře nakrájejte nejdříve na čtverečky, a poté na trojúhelníčky. Upečte vcelku, nemusíte skládat po jednotlivých kouscích na plech, ale samozřejmě pokud chcete, klidně můžete z těsta i vykrajovat různé tvary a na plech je skládat.
Pečte v troubě vyhřáté na 180°C (horkovzduch) přibližně 15 minut, nebo jinak – dle zkušeností s vaší troubou, zkrátka dozlatova.
Dětská specifika: Vzhledem k přítomnosti tvrdého sýra a taky tvarohu, které mají oba vyšší obsah bílkovin, řadím do kategorie od 1 roku. Podobně je to i s celým vejcem. U dětí není potřeba krekry již dosolovat, použitý sýr je slaný dost.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI