Ingredience: | |||||
uzené maso | 150 g | vejce ( oddělit bílky) | 3 ks | polohrubá mouka | 300 g |
jedlá soda | 1 lžička | změklé máslo | 50 g | strouhaný sýr gouda | 200 g |
mléko | 180 ml | uzený vývar | 70 ml | sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka | nasekaná petržel/pažitka | 1 hrstka |
Tyto svačinové chlebíčky jdou u nás na dračku. Jsou vláčné, voní bylinkami a můžete ho odpoledne podávat s čerstvou pomazánkou či pouze čajem.
Žloutky ušleháme s máslem, po trochách střídavě přidáváme prosátou mouku smíchanou se solí, pepřem a sodou, mléko a vývar.
Vše ušleháme, vmícháme nakrájené uzené maso, nastrouhaný sýr a nasekané bylinky.
Nakonec vmícháme sníh z bílků a těsto dáme do vymazané chlebíčkové formy.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 35-40 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI