Sýrový dezert s olivami zpět

Ingredience:
sýr Cottage600 g33% smetana200 mlprášková želatina na vaječnou tlačenku20 g
černé olivy bez pecky20 křeřicha1 balení
sýr Cottage 600 g, 33% smetana 200 ml, prášková želatina na vaječnou tlačenku 20 g, černé olivy bez pecky 20 k, řeřicha 1 balení

Příprava

Smetanové dezerty jsou u nás doma v oblibě.Jak sladké,tak i slané.

Smetanu zahřejeme na cca 40°C, nasypeme do ní želatinu, vidličkou prošleháme a necháme nabobtnat.
Řeřichu ostříháme, v jemném sítku pod tekoucí vodou opláchneme a nechme okapat.
Olivy nakrájíme na drobnější kousky.
Do hlubší mísy dáme sýry, řeřichu, olivy a dobře promícháme. Důkladně promícháme i nabobtnalou želatinu se smetanou, přidáme ji k sýrové směsi a ještě jednou vše promícháme.
Plníme do vhodných formiček, nebo do formy na srnčí hřbet a necháme přes noc v lednici ztuhnout. 
Podáváme s pečivem.

Kdo nemá rád řeřichu a olivy, může použít nakrájené lístky petrželky a drobně nakrájenou masitou červenou papriku.
Formičky používám silikonové, ale i skleněné(ty pak před vyklopením namočím na půl minutky do horké vody),nebo kelímky od jogurtu Pierot(ty před naplněním vystelu potravinářskou folií,nebo mikrotenovým sáčkem.

2016-11-24 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI