Těsto: | |||||
droždí | 1/2 kostky | vlažná voda | 250 ml | hladká mouka | 500 g |
eidam | 200 g | sůl | 2 lžičky | olivový olej | 4 lžíce |
polohrubá mouka | na podsypání | ||||
Náplň: | |||||
středně velká cibule | 2 ks | olej | 2 lžíce | kysané zelí | 500 g |
eidam | 200 g | vejce | 2 ks | bílek | 1 ks |
mletý pepř | dle chuti | mletý kmín | dle chuti | cukr | 1 lžička |
hladká mouka | 2 lžičky | hladká mouka | 300 - 400 g | žloutek + lžíce mléka na potření | 1 ks |
pažitka k podávání | dle chuti |
V pořadu Kluci v akci mne zaujal tento koláč. Nedalo mi to a vyzkoušela jsem ho. Musím říci, že opravdu nemá chybu! Nádherně voní a báječně chutná.
Droždí promícháme s vlažnou vodou a trochou mouky. Zakryjeme utěrkou a necháme vykynout. Poté smícháme se zbytkem mouky, nastrouhaným eidamem, solí a olejem. Vypracujeme hladké těsto, které zakryté necháme hodinu kynout. Poté vyválíme 2/3 těsta do tvaru plechu a navršíme náplň. Ze zbytku těsta vykrájíme pruhy, které ozdobně navršíme do tvaru mřížky a potřeme žloutkem. Do okýnek mřížky vyskládáme kolečka klobásy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 40 - 45 minut.
Náplň
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájené cibule dosklovata, přidáme mouku a cukr. Pak přidáme pokrájené zelí, z něhož jsme předem vymačkali přebytečnou šťávu. Podusíme a necháme vychladnout. Nahrubo nastrouhaný sýr smícháme s vajíčky, bílkem a kořením. Vše promícháme s dušeným zelím a poklademe na připravené těsto.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI