Ingredience: | |||||
tvrdší hříbky | 500 g | olej | 2 lžíce | středně velká cibule | 1 ks |
drcený kmín | 1 lžička | worcester | 2 lžíce | sladká chilli omáčka | 3 lžíce |
sůl | špetka | mletý pepř | špetka | syrový žloutek | 1 ks / na osobu |
na tuku opečené na plátky nakrájené rohlíky nebo krajíčky chleba | dle potřeby |
S tataráky na všechny způsoby se obzvláště letos roztrhl pytel. Můžete ochutnat i bezmasé variace, jako je lilkový, dýňový něco z pečené zeleniny. Mno a na řadě jsou houby. Myslím, že si opravdu pochutnáte.
Očištěné hříbky i s nožkama nakrájíme na velice drobné kousky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, cca 2 lžíce odložíme stranou a zbytek dáme orestovat na rozehřátý olej. Poté přidáme hřiby, kmín, mírně osolíme a opepříme. Za občasného mírného podlití vodou dusíme 30 minut. Během dušní často promícháváme.
Pak přidáme worcester, chilli omáčku, promícháme a případnou tekutinu necháme prudce, silným varem odpařit.
Směs necháme vychladnout.
Na talíři do každé porce vložíme syrový žloutek a malinko posypeme zbytkem nakrájené cibule.
Podáváme s opečeným pečivem.
Inspirovala jsem se receptem"Houbový tatarák" od pana Tondy z Kralup. Suroviny a jejich poměr jsem upravila našim chutím a opravdu jsme si moc pochutnali.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI