Tatarák z kapra zpět

Ingredience:
kapří maso150 grajský protlak1 lžícehořčice dle chuti
nasekaný česnek1 stroužekcibule nakrájená najemno1/2 kssladká paprika špetka
pepř špetkasůl špetkaworcester dle chuti
tabasco dle chutižloutek (na porci 150 g)1 ksmletý kmín špetka
nasekaná petržel trochu
kapří maso 150 g, rajský protlak 1 lžíce, hořčice dle chuti, nasekaný česnek 1 stroužek, cibule nakrájená najemno 1/2 ks, sladká paprika špetka, pepř špetka, sůl špetka, worcester dle chuti, tabasco dle chuti, žloutek (na porci 150 g) 1 ks, mletý kmín špetka, nasekaná petržel trochu

Příprava

Nevím jak u vás doma, ale u nás se nikdy nezpracuje celý kapr.

Ocasní část kapra, která na filety není už dost velká, se většinou vyhazuje, nebo se z ní dělá polévka. To je ale škoda. Já si z této části dělám obvykle tatarák na kanapky pro návštěvu, nebo jen tak k televizi.

Většina z nás má rádo tataráček z hovězí svíčkové, ale málokdo ví, že se dá udělat i z lososa, nebo třeba právě z kapra. U této přípravy je však docela důležité, aby byla ryba čerstvá, nejlépe zrovna vylovená. Nemusíte se bát žádných parazitů, ani jiných člověku nebezpečných škůdců jako u hovězího, protože ti se u ryb nevyskytují, ale čerstvost je u ryb vždycky znatelná na chuti. Postup přípravy je velmi snadný.

Zbavte kapří maso kostí a namelte najemno. Poté přidejte podle chuti klasické suroviny, které patří do tataráku. Lžíci rajského protlaku, hořčice, stroužek nasekaného česneku, najemno nakrájenou cibuli, sladkou papriku, pepř, sůl, worcester, tabasco, jeden žloutek (na porci cca 150g), mletý kmína trochu nasekané petržele. Podáváme samozřejmě s topinkami, které buď smažíme na oleji, nebo jen na sucho. Já doporučuji v případě tataráku z kapra smažit na sucho.    

Jako přílohu si udělejte třeba jako já lehký salátek ochucený solí, pepřem a olivovým olejem.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

2014-01-16 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI