Ingredience: | |||||
kapří maso | 150 g | rajský protlak | 1 lžíce | hořčice | dle chuti |
nasekaný česnek | 1 stroužek | cibule nakrájená najemno | 1/2 ks | sladká paprika | špetka |
pepř | špetka | sůl | špetka | worcester | dle chuti |
tabasco | dle chuti | žloutek (na porci 150 g) | 1 ks | mletý kmín | špetka |
nasekaná petržel | trochu |
Nevím jak u vás doma, ale u nás se nikdy nezpracuje celý kapr.
Ocasní část kapra, která na filety není už dost velká, se většinou vyhazuje, nebo se z ní dělá polévka. To je ale škoda. Já si z této části dělám obvykle tatarák na kanapky pro návštěvu, nebo jen tak k televizi.
Většina z nás má rádo tataráček z hovězí svíčkové, ale málokdo ví, že se dá udělat i z lososa, nebo třeba právě z kapra. U této přípravy je však docela důležité, aby byla ryba čerstvá, nejlépe zrovna vylovená. Nemusíte se bát žádných parazitů, ani jiných člověku nebezpečných škůdců jako u hovězího, protože ti se u ryb nevyskytují, ale čerstvost je u ryb vždycky znatelná na chuti. Postup přípravy je velmi snadný.
Zbavte kapří maso kostí a namelte najemno. Poté přidejte podle chuti klasické suroviny, které patří do tataráku. Lžíci rajského protlaku, hořčice, stroužek nasekaného česneku, najemno nakrájenou cibuli, sladkou papriku, pepř, sůl, worcester, tabasco, jeden žloutek (na porci cca 150g), mletý kmína trochu nasekané petržele. Podáváme samozřejmě s topinkami, které buď smažíme na oleji, nebo jen na sucho. Já doporučuji v případě tataráku z kapra smažit na sucho.
Jako přílohu si udělejte třeba jako já lehký salátek ochucený solí, pepřem a olivovým olejem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI