Ingredience: | |||||
větší lilek | 1 k | cibule | 1 ks | rajčata | 4 ks |
paprika | 2 ks | ajvar | 1 lžička | zeleninový vývar/voda | na podlití |
zelené olivy (propláchnuté) | 1/2 balíčku | kečup | 1 lžíce | worcester | 1 lžička |
uzená paprika | 1 lžička | dijonská hořčice | 1 lžička | česnek | 2 stroužky |
pepř | dle chuti | sůl | dle chuti | olivový olej | dle potřeby |
Vegetariánská verze oblíbeného pokrmu, která svojí chutí jistě nadchne i masožravce. My jsme si opravdu pošmákli.
Lilek omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka, posolíme a necháme chvilku vypotit. Rajčata a papriky také pokrájíme na malé kousky. Cibuli pokrájíme nadrobno.
Na oleji zpěníme cibulku a česnek. Přidáme kousky paprik, rajčat a restujeme. Přimícháme vypocený lilek a dál dusíme. Vmícháme hořčici, nasekané olivy, kečup, worcester a ajvar. Podle potřeby osolíme a opepříme. Malinko podlijeme vývarem nebo vodou a necháme vydusit. Podáváme s opečeným chlebem Naan nebo s opečenou bagetou či topinkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI