Tekvica s orechovým pestom zpět

Ingredience:
tekvica1 kgextra panenský olivový olej trochusoľ štipka
čierne korenie štipka
Orechové pesto:
vlašských orechov (opečených)50 gjarné cibuľky nakrájané na jemno2 kscesnaku (prelisovaný)1 velký strúčik
rukoly50 goleja z vlašských orechov3 lyžiceextra panenského olivového oleja3 lyžice
tekvica 1 kg, extra panenský olivový olej trochu, soľ štipka, čierne korenie štipka, vlašských orechov (opečených) 50 g, jarné cibuľky nakrájané na jemno 2 ks, cesnaku (prelisovaný) 1 velký strúčik, rukoly 50 g, oleja z vlašských orechov 3 lyžice, extra panenského olivového oleja 3 lyžice

Příprava

Pečená dýně s ořechy, super kombinace nejen na svačinku.

Tekvicu rozrežeme na 8 mesiačikov. Odstránime semienka a vlákna, ale kožu ponecháme. Celé mesiačiky potrieme olivovým olejom, ochutíme soľou a korením a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre prehriatej na 220°C asi 20-25 minút, pokým nebude mäkká, pričom v polovičke pečenia ju otočíme.

Medzitým si spravíme pesto. Orechy, jarné cibuľky, cesnak a rukolu dáme do mixéra a rozmixujeme na jemno. Mixér necháme ísť a pomaly prilievame oleje. Pesto ochutíme soľou a korením.

Pečenú tekvicu podávame s pestom a extra listami rukoly.

2014-01-10 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI