Tekvicové toasty s modrým syrom zpět

Ingredience:
malej muškátovej tekvice1/2 ks (asi 400 g)olivový olej na potretiehrubé plátk chleba, prípadne 4 menšie plátky2 velké ks
modrého syru, napr. Gorgonzola alebo dolcelatte80 glístkov mladého špenátu alebo rukoly hrsťmorská soľ štipka
čerstvo mleté čierne korenie štipka
Dressing:
balzamikového octu1/2 lyžiceolivového oleja1 lyžica
malej muškátovej tekvice 1/2 ks (asi 400 g), olivový olej na potretie, hrubé plátk chleba, prípadne 4 menšie plátky 2 velké ks, modrého syru, napr. Gorgonzola alebo dolcelatte 80 g, lístkov mladého špenátu alebo rukoly hrsť, morská soľ štipka, čerstvo mleté čierne korenie štipka, balzamikového octu 1/2 lyžice, olivového oleja 1 lyžica

Příprava

Snídaně je nejdůležitější jídlo, které Vás nastartuje na celý den. Neodbývejte ani přípravu snídaně a řádně si s ní vyhrajte. Stačí upéct dýni, dát ji na opečený chléb a vydatná snídaně je hotová....

Rúru predhrejeme na 200°C.

Z tekvice vyberieme semienka a dužinu rozrežeme pozdĺžne na 4 mesiačiky. Dáme do zapekacej misky, potrieme olivovým olejom a ochutíme soľou a korením. Pečieme v predhriatej rúre 45 minút do mäkka, potom vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť. Z tekvice odrežeme šupku.

Na dressing zmiešame v malej miske ocot a olej.

Chlieb opečieme z jednej strany pod predhriatym grilom, potom ho otočíme na druhú stranu. Na neopečenú stranu položíme tekvicu, plátky syra a grilujeme, pokým sa syr neroztopí. Na každý toast dáme za hrsť špenátu alebo rukoly, pokvapkáme dressingom a podávame.

2014-11-03 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI