Ingredience: | |||||
rýžový papír | 3 plátky | mátové lístky | hrst | okurka | 1/4 ks |
mrkev | 1 ks | tuňák | 1/2 plechovky | ||
Dip: | |||||
bílý jogurt | 1/ kelímku | okurka | 1/2 ks | lístky máty | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
Dlouho jsem váhala, zda do jídel z Asie vůbec jít. Sama mám alergii na pálivá a kořeněná jídla, tak se mi moc nechtělo, ale když jsem se o asijskou kuchyni začala zajímat více, tak to není jen o pálivém jídle. Je to o bylinkách, vůních a chutích, na které nejsem úplně zvyklá, ale proč se bát něčeho, co neznáme. Právě naopak. Tak jsem tu " pohozenou asijskou" rukavici zvedla a udělala jsem dobře.
Rýžový papír na chvíli namočte ve vlažné vodě (nebo podle návodu na obalu) nalité do mísy nebo hlubokého talíře, jejíž průměr je větší než průměr papíru. Ve vodě by papír měl změknout, aby se s ním dalo krásně pracovat. Potom co je papír během chvíle namočený, dejte jej opatrně na suchý talíř a navrstvěte na něj nasekané lístky máty, okurku nakrájenou na jemné proužky, tuňáka i mrkve, nakrájenou na jemné proužky. Pracujte opatrně papír je sice pružný, ale velice křehký, je náchylný na protržení.
Zarolujte, konce zahněte doprostřed a podávejte, nejlépe překrojené s jogurtovým dipem.
Do misky dejte bílý jogurt, přidejte najemno nasekané lístky máty a najemno nasekanou okurku, osolte.
Inspirovala jsem se na webu albert.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI