Toasty s avokádovou pomazánkou a vejcem zpět

Ingredience:
zralé avokádo2 ksčesnek2 stroužkyšťáva z 1/2 limety dle chuti
menší rajče1 ksmořská sůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chuti
olivový olej pár kapekkoriandr hrstkacelozrnné pečivo4 ks
vejce4 ks
zralé avokádo 2 ks, česnek 2 stroužky, šťáva z 1/2 limety dle chuti, menší rajče 1 ks, mořská sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, olivový olej pár kapek, koriandr hrstka, celozrnné pečivo 4 ks, vejce 4 ks

Příprava

Avokáda v lednici už asi dva dny křičej moje jméno, tak jsem si na ně konečně udělala čas a nesu vám recept na báječně voňavou sníďu nebo svačinu.

Avokádo rozřízneme podél, vyndáme pecku, dužinu vydlabeme a rozmačkáme vidličkou. Prolisujeme stroužky česneku, vymačkáme šťávu z limety, přidáme sůl, pepř a všechno dobře promícháme. Pak přidáme rajče – nakrájený na malý kostičky, nasekanej koriandr, pár kapek oliváče a je hotovo.

Toasty dáme rozpéct do trouby a na pánev hodíme dvě vejce, který usmažíme jako volský oka.
Rozpečený toasty pomažeme poctivou vrstvou pomazánky, položíme na ně hotová vejce a už jenom s plnou pusou opakujem, jak strašně dobrý to je.

2016-07-19 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostpiknik
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI