Tofu-dýňová pomazánka zpět

Ingredience:
střední dýně Hokkaido1/2 kstofu natural1 baleníčesnek1 stroužek
lahůdkové droždí dle chutičerná sůl dle chutibylinky dle chuti
sůl dle chutipepř dle chuti
střední dýně Hokkaido 1/2 ks, tofu natural 1 balení, česnek 1 stroužek, lahůdkové droždí dle chuti, černá sůl dle chuti, bylinky dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Kupované pomazánky jsou ve vegan světě celkem trhák. Dost se totiž hodí všude, kde není nic rostlinného k snědku a vy jste rádi, že si je můžete vytáhnout z batůžku. Nedávno jsem si ale nějakou koupila domů jen tak pro nestíhačky a radost mi tedy neudělala chutí ani složením. Hlavně proto, že domácí mám stejně hotovou za pár minut. Jo a! nejde jen o svačinky, svět totiž prý dobývají oranžová vína, tak i to večerní pohoštění můžete sladit.

  1. Dýni nakrájíme na menší kousky, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a upečeme do měkka.
  2. Vychladlé kousky dýně (cca 200g v upečeném stavu) rozmixujeme s tofu, česnekem, pomalu ředíme vodou a dochutíme.
  3. Nakonec můžeme přimíchat zelené pesto, na chlebu posypat semínky nebo doladit avokádem.

    Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
2016-12-13 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI