Tortilla, předkrm či smaženice se Šmakounem s hlívou ustřičnou, směsí hub, cukety a koření zpět

Směs:
České Ghíčko Bio dle potřebycuketa100 gcibule1 ks
bílá cibule1/2 ksŠmakoun s hlívou ústřičnou100 gsušená směs hub (nebo čerstvé)4 hrsti
mletý kmín dle chutisůl dle chutimletý pepř čtyř barev dle chuti
sojová omáčka Kikkoman dle chutivod dle potřeby
Těsto na 4 tortilly:
hladká špaldová mouka150 ghladká celozrnná špaldová mouka100 ghorká voda140 ml
České Ghíčko Bio50 ghimalájská sůl1 lžička
Dále budete potřebovat:
ledový salát dle potřeby
České Ghíčko Bio dle potřeby, cuketa 100 g, cibule 1 ks, bílá cibule 1/2 ks, Šmakoun s hlívou ústřičnou 100 g, sušená směs hub (nebo čerstvé) 4 hrsti, mletý kmín dle chuti, sůl dle chuti, mletý pepř čtyř barev dle chuti, sojová omáčka Kikkoman dle chuti, vod dle potřeby, hladká špaldová mouka 150 g, hladká celozrnná špaldová mouka 100 g, horká voda 140 ml, České Ghíčko Bio 50 g, himalájská sůl 1 lžička, ledový salát dle potřeby

Příprava

Máte rádi houbičky? My je milujeme. Tato kombinace nemá chybu, ať se rozhodnete pro smaženici, předkrm či tortilly rozhodně nebudete litovat. Já s touto směsí rozhodně nekončím. Na vlně chuti se Šmakounem a Českým Ghíčkem, jedinečné spojení nejen chutí, ale i kvality navíc velmi výživné.

Příprava tortill je velmi snadná. Do mísy si prosejeme jednotlivé druhy mouky, přidáme povolené Ghí, sůl a horkou vodu. Vypracujeme těsto, které překryjeme než s ním budeme dále pracovat. Následně již jen na sucho opečeme na pánvi, případně pánev pokropíme lehce vodou.

Připravíme si náplň z houbiček a šmakouna. Já bohužel neměla čerstvé houbičky a tak jsem použila sušenou směs hub, kterou jsem ráno namočila na 1 hodinu do vody. 
Namočenou směs hub přecedíme a necháme vykapat. Mezitím si najemno nastrouháme vydlabanou očištěnou cuketu a šmakouna s hlívou ústřičnou. Pokrájíme si cibule a pustíme se do samotné přípravy.
Na pánvi si necháme povolit Ghí a následně přidáme pokrájenou cibulku, kterou lehce prohřejeme, do pánve dále přidáme nastrouhanou cuketu, šmakouna, zamícháme, přidáme sůl, kmín, sojovou omáčku, pepř a mícháme, dokud nejsou houby měkké. Já nepodlévala vodou, ale pokud by se vám směs chytala na pánev, lehce ji podlijte, ale jen nepatrně.

Hotovou směs již využijeme dle chuti, využijeme jako předkrm, naplníme do listů ledového salátu. Poobědváme s pečivem a nebo zabalíme do torttil.

Přeji dobrou chuť.

2016-07-13 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI