Ingredience: | |||||
krájená a očištěnárebarbora | 1 hrnek | hruška | 1 ks | střední červená cibule | 1 ks |
červené víno | 1 dcl | cukr muscovado | 1 lžíce | sůl | dle chuti |
pepř | špetka | chilli | dle chuti | strouhaný zázvor | 1/2 lžičky |
olej | trochu | klobása chorizo | 1 ks | čerstvý kozí sýr | 1 špalíček |
rukola | hrst | bageta | 1 ks | chilli olej | na pokapání |
Dnes se na večerní návštěvu ohlásil kamarád. Rozhodla jsem se, že dost bylo obligátních klobásek, sýru a nakládaných hub... je třeba vymyslet něco originálního. A protože se můj celý den v kuchyni nesl ve znamení rebarbory, nemohla jsem prostě udělat krok vedle.
Rebarboru nakrájenou na kostičky, na stejné kousky nakrájenou hrušku a na plátky nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme koření, cukr a víno a dusíme do měkka, na závěr dosolíme.
Na pánvi opečeme kolečka choriza. Na výpeku opečeme plátky bagety. Na opečenou bagetu položíme kolečko choriza, lžíci chutney, několik lístku rukoly a posypeme kozím sýrem. Vše zakápneme chilli olejem a podáváme se skleničkou dobrého vína.
PS: Následující den jsme dostali šílenou chuť na smažený hermelín, neměla jsem brusinky, tak jsem sáhla po zbytku tohoto chutney. Můžu říct, že s tím hermelínem dokonale ladilo
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI