Zelená: | |||||
rukola | 2 hrsti | olivový olej | 2 lžíce | citronová šťáva | dle chuti |
sůl | špetka | pepř | špetka | ||
Červená: | |||||
grilovaná rajčata zbavená slupky | 4 ks | ve slupce grilovaný česnek | 2 stroužky | malá grilovaná cibule | 1 ks |
bazalka | 3 lístky | oregano | pár lístků | sůl | špetka |
pepř | špetka | krémové bílé balsamico (nebo o něco méně bílého vinného octa) | 1 - 2 lžičky | ||
Bílá: | |||||
smetana ke šlehání (ušlehaná dotuha) | 150 ml | sůl | špetka | bílý pepř | špetka |
Tento barevný předkrm nejlépe chutná řádně vychlazený a doplněný opečenou houstičkou....
Zelená:
Suroviny na pesto rozmixujeme a případně dosolíme nebo dokyselíme.
Červená:
Rajčata i cibuli nadrobno nasekáme, přidáme k nim vymáčknutý česnek, sůl, pepř a nasekané bylinky a dochutíme bílým balsamikem.
Bílá:
Šlehačku smícháme se solí a bílým pepřem. Můžeme použít i čerstvý sýr s trochou neušlehané smetany.
Do skleniček vrstvíme nejprve rajčatovou směs, pak smetanu a nakonec rukolové pesto. Vychladíme a podáváme jako předkrm samotné nebo s opečenou ciabattou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI