Těsto: | |||||
polohrubá rýžová mouka | 100 g | celozrnná špaldová mouka | 100 g | bílá hladká mouka | 50 g |
máslo | 125 g | žloutek | 1 ks | sůl | 1/2 lžičky |
provensálské koření | 1 lžička | ledová voda | 3 - 4 lžíce | ||
Náplň: | |||||
tuňák | 2 malé plechovky (2x80g) | pórek | 1 ks | cibule | 1 ks |
drcená rajčata | 1 plechovka | vejce + bílek | 1 ks | mozzarella | 1 ks |
gouda | 90 g | zakysaná smeaka | 100 g | tymián | 1/2 lžičky |
olivový olej | dle potřeby |
A zase ten quiche…Vážně jsem si ho oblíbila a baví mě zkoušet, co "snese". Tentokrát, řekla bych, na středomořský způsob.
Mouku smícháme se solí a provensálských kořením. Přidáme máslo, nakrájené na plátky. Společně hněteme, až vznikne drobenka. Do té dáme žloutek a po lžících ledovou vodu podle konzistence těsta. Vyválíme na velikost koláčové formy (já mám 25 cm průměr) a prsty domačkáme i do okrajů. Hotový korpus propícháme vidličkou, dáme do lednice vychladit a mezitím si připravíme náplň. Na troše olivového oleje osmahneme nakrájenou cibulku a pórek. Až trochu chytí barvu, přidáme tuňáka a chvíli společně opékáme. Potom vyklopíme plechovku drcených rajčat a přidáme tymián. Podusíme, aby se vypařila přebytečná tekutina. Zatím si nakrájíme mozzarellu na malé kostičky a nastrouháme goudu. Přidáme vejce a zakysanou smetanu a dobře promícháme. Než nám tuňáková směs trochu zchladne, dáme si předpéci korpus. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Na korpus položíme pečící papír a zatížíme fazolemi, aby se nám těsto nezvedalo. Pečeme 10 minut. Do zchladlé tuňákové směsi vmícháme směs sýrů, smetany a vajec. Vše společně přendáme na předpečený korpus a dopékáme ještě asi 30 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI