Ingredience: | |||||
měkký tvaroh | 250 g | hustá zakysaná smetana | 175 ml | sůl | 1 lžička |
citronová šťáva | 2 lžičky | olivový olej | 2 lžíce | česnek | 1/2 stroužku |
vlašské ořechy nasekané najemno | 70 g | oloupané mandle nasekané najemno | 30 g | řeřicha | hrst |
Řeřicha je skvělým zdrojem vitaminu C, což se nám náramně hodí právě v zimě, v čase s omezenými čerstvými zdroji tohoto vitaminu. Obsahuje i mnoho thiaminu (vitamin B1) a beta karotenu. Všechny zmíněné látky jsou nadmíru důležité pro silnou imunitu, jsou to účinné antioxidanty. Mladé a křehké rostlinky řeřichy mají podobnou chuť jako ředkvička, jsou tedy výborné například jednoduše pokladené na chleba s máslem nebo sýrem. Drobněji nasekanou řeřichu můžeme přidávat do různých pomazánek.
Tvaroh, zakysanou smetanu, sůl, citronovou šťávu a olivový olej vyšlehejte do hladkého krému. Do směsi přidejte prolisovaný česnek a dobře promíchejte s ořechy a mandlemi a řeřichou. Dochuťte solí a citronovou šťávou a nechte asi půl hodiny v ledničce uležet. Hotovou pomazánku mažte na pečivo a zdobte např. ředkvičkami, pažitkou a/nebo vlašskými ořechy.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Inspirovala jsem se na webu albert.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI