Tvarohová pomazánka s řeřichou a ořechy zpět

Ingredience:
měkký tvaroh250 ghustá zakysaná smetana175 mlsůl1 lžička
citronová šťáva2 lžičkyolivový olej2 lžícečesnek1/2 stroužku
vlašské ořechy nasekané najemno70 goloupané mandle nasekané najemno30 gřeřicha hrst
měkký tvaroh 250 g, hustá zakysaná smetana 175 ml, sůl 1 lžička, citronová šťáva 2 lžičky, olivový olej 2 lžíce, česnek 1/2 stroužku, vlašské ořechy nasekané najemno 70 g, oloupané mandle nasekané najemno 30 g, řeřicha hrst

Příprava

Řeřicha je skvělým zdrojem vitaminu C, což se nám náramně hodí právě v zimě, v čase s omezenými čerstvými zdroji tohoto vitaminu. Obsahuje i mnoho thiaminu (vitamin B1) a beta karotenu. Všechny zmíněné látky jsou nadmíru důležité pro silnou imunitu, jsou to účinné antioxidanty. Mladé a křehké rostlinky řeřichy mají podobnou chuť jako ředkvička, jsou tedy výborné například jednoduše pokladené na chleba s máslem nebo sýrem. Drobněji nasekanou řeřichu můžeme přidávat do různých pomazánek.

Tvaroh, zakysanou smetanu, sůl, citronovou šťávu a olivový olej vyšlehejte do hladkého krému. Do směsi přidejte prolisovaný česnek a dobře promíchejte s ořechy a mandlemi a řeřichou. Dochuťte solí a citronovou šťávou a nechte asi půl hodiny v ledničce uležet. Hotovou pomazánku mažte na pečivo a zdobte např. ředkvičkami, pažitkou a/nebo vlašskými ořechy.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2016-02-22 Předkrmy

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu albert.cz.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI