Ingredience: | |||||
zralejší olomoucké tvarůžky | 1 balení | tofu natural | 220 g | smetana ke šlehání | 150 ml |
sůl | dle chuti | petrželová nať | na ozdobu |
Máte rádi tvarůžkovou pomazánku? Vyzkoušejte ji trošku netradičně.
Na kostičky nakrájené tofu dáme do hlubší uzavíratelné nádoby, přidáme cca 70ml smetany a ponorným mixérem rozmixujeme.
K rozmixovanému tofu přidáme na drobné kostičky nakrájené tvarůžky a zalijeme zbytkem smetany. Vidličkou promícháme, nádobu uzavřeme a necháme uležet do druhého dne na kuchyňské lince.
Poté podle potřeby osolíme, opět vidličkou promícháme a dáme alespoň na půl hodiny vychladit.
Mažeme na čerstvé pečivo a ozdobíme lístkem petrželky.
Z uvedeného množství surovin připravíte cca 500 g pomazánky. Smetanu ke šlehání můžeme nahradit i méně kalorickou smetanou na vaření. Ale jednou za čas to zase takový prohřešek není.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI