Tvarůžkový tataráček zpět

Ingredience:
tvarůžky10 kszměklé máslo50 gmalá ibulka1 ks
drcený kmín1/2 lžičkysladká mletá paprika1 lžičkahočice1 lžička
sůl špetkamleté chilli špetka
tvarůžky 10 ks, změklé máslo 50 g, malá ibulka 1 ks, drcený kmín 1/2 lžičky, sladká mletá paprika 1 lžička, hočice 1 lžička, sůl špetka, mleté chilli špetka

Příprava

U nás doma máme moc rádi tvarůžky. Naložené v pivní marinádě, tvarůžkový tataráček, jen tak na chleba s máslem a nebo nejlépe zapečené v bramboráku. 

Dneska pro vás mám recept na ten tataráček nebo pomazánku chcete-li. 

Receptů na tuto variantu je mnoho, mně však chutná tento, je jemný a hodí se jak na opečenou topinku tak jen k zelenině či k rustikální bagetě.

1. Tvarůžky nakrájíme najemno a spolu s měkkým máslem je rozmícháme v misce, klidně si pomožte vidličkou a trochu je pomačkejte. 

2. Poté do misky přidáme nadrobno nasekanou malou cibulku. 

3. Tataráček okořeníme, přidáme lžičku  plnotučné hořčice a pořádně promícháme. Pro zvýraznění pikantní chuti můžete do receptu použít pažitku.

4. Podáváme k opečené topince, bagetě či k zeleninovému salátku.

Olomoucké tvarůžky jsou zrajícím sýrem vyrobeným z netučného kyselého tvarohu. Mají zcela ojedinělou pikantní chuť, typickou vůni, povrch se zlatožlutým mazem a soudržnou poloměkkou až měkkou konzistencí s patrným světlejším jádrem. Při výrobě se nepoužívají geneticky modifikované suroviny. Vyrábějí se bez přídavku syřidel, barviv, aromat a stabilizátorů. Mají nízkou energetickou hodnotu a obsahují plnohodnotné bílkoviny a vápník.

2017-11-08 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostsilvestr
Čas přípravy10 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI